Az ámbitus oszlopai

Borsiban a hideg beköszöntével kevésbé látványos, ám a továbbhaladás szempontjából nagyon lényeges munkák zajlanak.
Az „A” épületrészben (tehát a voltaképpeni főépületben) például lerakták a párazáró fóliát és a hőszigetelést a fa zárófödém felett a tetőtérben, illetve befejeződött az ámbituson levő korlát
műkő anyagú fedőlapjainak lerakása fugázással együtt.
A „B” épületrészben több minden történik. Az emeleti válaszfalakat gipszkartonnal borítják az északi szárnyban, folyamatban van a villanyszerelés és az épületgépészet szerelése, folytatják a légtechnikai szereléseket. Elkészült a padló hőszigetelése is az északi szárnyban, folyamatban van a második szinten a padló fűtőbetonozása. Az északi és keleti homlokzat felületének letteléses javítását és festését folytatják, az emeleti szobákban pedig az álmennyezeti vázszerkezet szerelését.
Ami a régészeti munkákat illeti, ezek befejezés előtt állnak a „B” épület déli részén. A restaurátorok a felületképzésen munkálkodnak a második szinten, a második szinti sarokbástyában pedig megtörtént a vakolat leverése, ezenkívül az ámbitus történelmi szerkezetét restaurálják. Folyamatban van a második szinten az ajtó kőkereteinek berakása.