Restaurált ámbitus, szervizjárdák a padlástérben

Borsiban egy pillanatra sem áll a munka, így továbbra is tarthatónak tűnik a Rákóczi-kastély 2020 második felére tervezett átadása.

A jelenleg zajló tevékenységek kevésbé látványosak, sok a műszaki munka, szerelik a tűzivíz rendszert, a válaszfalakat gipszkartonnal borítják, befejeződött az A épületben az apartmanok válaszfalainak kialakítása, a padlástéren kiépítették a szervizjárdákat, és elkezdték lazúrozni a faszerkezeti zárófödémeket. Elkezdődött a gyengeáram szerelése is.

A B épület emeletén folytatódik a légtechnikai szerelés, és az ezzel összefüggő födém áttörések. Elkezdődött az északi és keleti homlokzat felületének glettelése is, és hozzáfogtak a padló hőszigeteléséhez.

Látványosabb és – talán – izgalmasabb, hogy a B épület déli részén befejezés előtt állnak a régészeti munkák, ami pedig még örvendetesebb, hogy elkezdődött az ámbitus történelmi szerkezetének restaurálása. Itt a statikus megvizsgálta a boltíves födém repedéseit, és rövidesen javaslatot ad a hiba elhárítására. Ezenkívül elkezdődött a vakolat leverése a második szinti sarokbástyán.