Borsi: a dolgok állása február elején

Továbbra is elsősorban belső munkálatok zajlanak a Rákóczi-kastélyban: az A-épületrészben az első szinten megkezdték a padlófűtés szerelését és a lift beépítését.
A B-épületben a konyhában behelyezték a padlólefolyókat és a villanyvezetékeket. Megkezdődött a konyhai raktárterek burkolása, az első és második szinten pedig folytatódnak a vakolások, ahogy a tetőtéri légtechnika szerelése és szigetelése is.
Ennél látványosabbak a restaurátori munkák: vakolják a falakat a második szinten, és beépítették a nyugati szárny belső ajtóinak kőkereteit.
További érdekesség, hogy két új fürdőszoba elhelyezése miatt új kéményt alakítanak ki. Előkészítés alatt áll ezenkívül a kandallós helyiség (Henyei-lépcső) kialakítása is. Itt még restaurátori kutatásra lesz szükség. Az A-épületrészben lévő lakosztályban cserépkályhát építenek ki, üzemeltetési módja még kérdéses, hamarosan ez ügyben is döntés várható. Ami az ámbitust illeti, jelenleg a téglaburkolat kiválasztása a feladat – amint ez megtörténik, lefektethető a burkolat.